• 150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
  • YENİ PROTEYİN BARIMIZI DENEDİNİZ Mİ ?
  • TÜRKİYE'nin EN İYİ KAHVESİNİ ÜRETİYORUZ
  • GREEN BROWN -
150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
12.09.2022
Salep Nasıl Yapılır

Salep Nasıl Yapılır

Salep (sah-LEP), yabani orkide yumrularından yapılan unla koyulaştırılmış sıcak süt ve şekerle yapılan zengin, sıcak bir içecektir. Aşağıdaki tarif talimatlarından sonra, bu ilginç içecek hakkında daha fazla bilgi edinin.
İçindekiler
* 1 yemek kaşığı un, salep veya buğday nişastası,
* 2 yemek kaşığı şeker,
* 4 su bardağı tam yağlı süt,
* Süslemek için öğütülmüş tarçın.

Adım Adım Salep Yapımı
1. Malzemeleri toplayın.
2. Küçük bir tencerede salep unu veya buğday nişastasını şekerle karıştırın.
3. Sütü ilave edin ve şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın.
4. Düşük bir alev üzerinde, yaklaşık 10 dakika kadar çok kalın olana kadar sürekli olarak haşlama sıcaklığında karıştırın.
5. Salepleri ılık fincanlara dökün ve her birinin üzerine bol miktarda tarçın serpin.

Salepe Dair Her Şey
Türkiye'de güzel orkide ormanlarda, çayırlarda ve hatta yol kenarlarında yabani olarak yetişir. Sadece çiçek ticareti için değil, aynı zamanda salebin temel bileşenlerinden biri olarak da değerlidir.
Orkide yumruları hasat edildikten sonra yıkanır, kaynatılır, kurutulur ve daha sonra içeceğe eşsiz, topraksı bir tat ve kremsi bir doku veren ince bir un haline getirilir.
Süt ve şeker bu unla birlikte koyulaşıp zenginleşene kadar pişirilir. Sıcak süt koyulaştıktan sonra her bir bardağa bol miktarda tarçın serpilir ve sıcak olarak tüketilir. Soğuk bir kış gününde dumanı tüten salepten daha güzel bir şey yoktur.
Salep'in farklı versiyonları Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da, özellikle de bir zamanlar Osmanlı imparatorluğunun bir parçası olan ülkelerde yaygındır. Salep, çay ve kahvenin norm haline gelmesinden çok önce imparatorluğun sınırlarının ötesinde de popüler oldu.
Hatta İngiliz adalarına özgü orkidelerle yapılan salebin bir versiyonunun 17. ve 18. yüzyıllarda İngiliz çay salonlarında servis edildiği söylenir.

Salepin İyileştirici Özellikleri
Türkiye'de salep sadece lezzetli tadıyla değil, sağlığa faydalarıyla da değer veriliyor. Göğüs tıkanıklığını ve bronşiti giderdiği, kalbe iyi geldiği, enerji seviyelerini ve cinsel isteği artırdığı söylenir. Ayrıca kabızlığı giderdiğine inanılmaktadır.

Günümüzde Salep
Ne yazık ki, bu lezzetli içeceğin yüzyıllar boyunca popülaritesi, Türkiye'deki yabani orkide popülasyonlarının azalmasına neden oldu - o kadar ki otantik salep ihracatı artık kısıtlandı.
Sonuç olarak, kıvam arttırıcı olarak diğer nişasta türlerini içeren salebin önceden paketlenmiş versiyonları son yıllarda popüler hale geldi. Bu paketler sıcak süt veya su ile karıştırılarak ülke genelindeki marketlerde bulunabilir.
Türkiye'nin güneydoğusundaki Kahramanmaraş ili çevresindeki alanlar, salep üretimi için orkide yetiştiriciliği ile tanınır. Bu yöreye ait pek çok tatlıda da dondurmalar ve sütlü tatlılar gibi salep unu bulunur.

Salep Nerede Bulunur?
Türkiye’de yaşamıyorsanız ve Türkiye'ye seyahat edecek kadar şanslıysanız, eve götürmek için sitemizden otantik salep unu satın alabilirsiniz. Türkiye dışında yaşıyorsanız, Türk, Yunan ve Orta Doğu pazarlarını veya Türk malzemeleri satan web sitelerini de deneyebilirsiniz.
Salepli içecek karışımının hazır, önceden paketlenmiş versiyonlarını bulmak daha kolay olacaktır. Sıcak çikolata paketlerine benzer şekilde, tozu sıcak süt veya su ile karıştırmanız yeterlidir. Ürün kataloğumuzda sizlere sunduğumuz salep çeşitlerine göz atın.

Size ulaştırdığımız kahveler ile bugüne kadar

0

Kahve demlendi .

Copyright 2022 - greenbrown.com