• 150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
  • YENİ PROTEYİN BARIMIZI DENEDİNİZ Mİ ?
  • TÜRKİYE'nin EN İYİ KAHVESİNİ ÜRETİYORUZ
  • GREEN BROWN -
150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
12.09.2022
Espresso Nasıl Yapılır

Espresso Nasıl Yapılır

Espresso yapmayı öğrenmeye başladığınızda hüsrana uğrayabilirsiniz, hatta bazıları pes eder ve ünlü kafe zincirindeki vasat çekimlere geri dönerler. Bu anlaşılabilir bir durumdur çünkü mükemmel espresso yapmak, kahve kalitesi, ekstraksiyon basıncı ve süresi, su sıcaklığı, kahve öğütme ve kızartma ve daha fazlasının karmaşık, ayrıntılı, bazen sezgisel bir kombinasyonudur… Bu parametrelerden yalnızca biri kapalıysa, espresso shot'ınız ortalama bir şey olmaktan öteye geçemeyecektir.

Mükemmel Espresso Yapmak İçin Temel Bilgiler
Tat, aroma ve tattan söz etmenin her alanında olduğu gibi, iyi bir kahve hazırlamak da katı kurallar gerektirir. Çekirdeğin kalitesinden ödün verirseniz, espressonuzu önemli ölçüde etkiler, kötü bir öğütücü de sonucu kötü etkiler ve atışınızı yapabilen veya bozabilen espresso makinesini unutmayalım. Green Brown’ın benzersiz kahve çekirdekleri mükemmel bir espresso yapımında en güçlü yardımcınız olacaktır.
Ama aynı zamanda espresso, hazırlık ve tatma ritüeli ve biraz öznellik gerektirir. Bu, mükemmel espresso çekiminin kişisel zevk ve ruh haline bağlı olduğu anlamına gelir.
Bunu söyledikten sonra, kişisel zevkiniz ne olursa olsun ortak payda olan birkaç faktör var. Bu faktörlerin neler olduğunu ve mükemmel bir espresso çekimi için bunları nasıl kontrol edebileceğimizi görelim.

Mükemmel Espresso Tarifi
“Mükemmel espresso” kahve çekirdeklerinin kalitesi, espresso makinesinin kalitesi ve barista becerilerinin birleşimidir. Green Brown kahve çekirdekleri espresso deneyiminde zirveleri keşfetmenizi sağlayacaktır. Harika bir espresso çekimi yapan şey budur:
* Bir espresso shot, yaklaşık 1 oz demlenmiş sıvı içerir ve 6 ila 8 gram öğütülmüş kahveden yapılır.
* 12-14 gram öğütülmüş bir çift atış veya bir doppio hazırlanır.
* Demlenmiş kahve, aromayı ve tadı maksimuma çıkarmak için mükemmel konsantrasyon ve oranda asitler, proteinler, şekerler, aromatik yağlar ve diğer maddelerin bir karışımıdır.
* Ekstraksiyon, öğütülmüş kahve içinden 9 bar (8,88 atmosfer) bir basınçla 190 ila 202 °F (espresso demleme sıcaklığı Santigrat cinsinden 88-94 °C'dir) sıcak su geçirilerek yapılır.
* Kahve, portafiltreye yerleştirilir ve özel bir aletle (espresso kurcalama), bu mükemmel su akışının tüm dozdan geçmesi için yaklaşık 30 pound kuvvetle preslenir. Kahve çok ince öğütülmüşse, sıkıştırma daha hafif olmalıdır.
* Espresso, belki biraz şeker ya da bisküvi dışında hiçbir katkı maddesi olmadan olduğu gibi harikadır. Ancak birçok insan, latte, kapuçino veya macchiato gibi diğer kahve içecekleri için bir üs olarak onu sever.

Mükemmel Espresso Hazırlamada İpuçları
Espresso demleme karmaşıktır, ancak en basit espresso tarifi budur. Her adımla ilgili daha fazla ayrıntı için bu sayfayı baştan sona okuyun.

* Su deponuzu kaynak suyuyla doldurun.
* Espresso makinesini açın, böylece ısınması için zamanı olur.
* Green Brown kahve çekirdeklerini mutfak terazisinde tartın. Çift atış için 14 gram kahve telvesine ihtiyacınız var.
* Green Brown Espresso çekirdeklerinizi ince ince öğütün. Öğütülmüş kahve yaklaşık sofra tuzu büyüklüğünde olmalıdır.
* Portafiltrenizi kahve telvesi ile doldurun ve kanallaşmayı önlemek için eşit olarak dağıttığınızdan emin olun.
* Mükemmel dağıtım elde etmek için portafiltrenin kenarlarına hafifçe vurun veya bir dağıtım aracı kullanın.
* Yaklaşık 30 pound basınçla sıkıştırın, bu sıkıştırma eğitiminde daha fazlasını açıklayacağım.
* Portafiltreyi espresso makinesinin demleme kafasına yerleştirin ve demleme düğmesine basın.
* Yukarıdaki değişkenler doğruysa, yaklaşık 25 saniye içinde bir doppio alacaksınız, 5 saniye verin veya alın.
Espresso her şeyden önce zamana karşı bir yarıştır. Sıcak suyun belirli bir basınçta öğütülmüş Green brown kahve çekirdeklerinden geçtiği sadece 30 saniyede hızlı bir şekilde hazırlayın. İdeal olarak, barista espressoyu hızlı servis eder ve siz onu hızlı içersiniz. Çekimi çektikten on saniye sonra espresso tadı değişmeye başlar ve değişim zamanla katlanarak artar. Hazırlanışının son derece hızlı olması mükemmelliği kaçırmayı daha da kolaylaştırıyor. Şimdiye kadarki en iyi espressonuzu hazırlamak için bazı ipuçları:
* Kahveyi mümkün olduğunca taze alın.
* Daima taze çekilmiş kahve kullanın, her zaman.
* Bir “espresso karışımı” satın almıyorsanız, “Full City Roast” veya “Vienna Roast” seçin.
* Çekimi doğru sıcaklıkta çekin. Espresso, 90 °C – 96 °C arasında demlenir.
* Yaklaşık 7-8 gram çekilmiş kahve ile normal, tek atış yapılır. Bununla biraz oynayabilirsiniz, ancak iyi bir atış elde etmek için standartla başlayın ve ardından mükemmelliğe giden yolu deneyin.
* Espresso için demleme oranı 1:2'den 1:3'e kadardır. 14 gram çekilmiş kahve kullanıyorsanız, 30 gram sıvıya sahip olduğunuzda çekimi durdurmalısınız.
* Bu oranı elde etmek için, zevkinize ve öğütme boyutuna bağlı olarak, atış çekme 20 ila 30 saniye sürmelidir.
* Çekim çok uzun sürerse sudan gelen ısı birikecek ve çekimin sonunda kahveniz yanacaktır. Bu acı bir atış olacak
* Atışı çok hızlı çekerseniz, zemin ve su arasındaki temas çok kısa olacak ve çekim tamamlanmayacaktır. Bu ekşi bir atış olacak.
* Yaklaşık 20 lb ila 30 lb basınçla sıkıştırın. Yeni başlayan biri olarak, bir ölçeğin üzerine basabilirsiniz, zamanla bunu hissedeceksiniz. Her seferinde hassasiyet istiyorsanız, Green Brown’a bakın.
* Öğütme, espresso öğütme boyutunda olmalıdır ve sıkıştırma kuvvetini belirler. Öğütme ne kadar ince olursa, sıkıştırma o kadar hafif olur. Çoğu barista, sıkıştırmayı 30 lb basınçta tutar ve tatlı noktayı bulana kadar öğütmeyi ayarlar.
Benzersiz deneyimler yaşamak için Green Brown’ın kaliteli kahve çekirdeklerini kullanarak yukarıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Size ulaştırdığımız kahveler ile bugüne kadar

0

Kahve demlendi .

Copyright 2022 - greenbrown.com