• 150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
  • YENİ PROTEYİN BARIMIZI DENEDİNİZ Mİ ?
  • TÜRKİYE'nin EN İYİ KAHVESİNİ ÜRETİYORUZ
  • GREEN BROWN -
150 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGONUZ BEDAVA
12.09.2022
Cappuccino Nasıl Yapılır

Cappuccino Nasıl Yapılır

Hafif, köpüklü bir cappuccino, birçok kahve severin favori içeceğidir. İki temel barista becerisini (çekme ve süt köpürtme) edindikten sonra, kendi kendinize cappuccino yapmayı öğrenebilirsiniz.
Bir cappuccino, geleneksel olarak eşit parça çift espresso, buğulanmış süt ve üstüne buğulanmış süt köpüğü ile hazırlanan bir İtalyan kahve içeceğidir. Süt yerine krema kullanılabilir. Tipik olarak hacim olarak bir latteden daha küçüktür ve daha kalın bir mikro köpük tabakasına sahiptir. Espresso tipik olarak koyu kavrulmuş kahve ile yapılır ve ince öğütülür.
İtalyanca'da cappuccino, içeceğin espresso tabanının üzerine oturan köpüklü sütün başını uygun bir şekilde tanımlayan "küçük kapak" anlamına gelir. Tarihe göre, aynı zamanda, keşişlerin Capuchin düzeninin elbisesinden de kaynaklandığı iddia ediliyor. İkonik kahverengi kapüşonları ve traşlı kafaları ile Capuchin rahipleri, klasik içeceğin tepesindeki krema ve beyaz köpük halkasına oldukça yakın bir insan benzerliğidir.
Mikro köpüklü/buharda pişirilmiş süt olup, içinde baloncuklar o kadar küçük ve sayısızdır ki görünmezler ama sütü daha hafif ve kalın yapar. Green Brown kahvelerinden yapılan Espresso doğru şekilde döküldüğünde, mikro köpük kısmen kupanın üstünde kalacak ve cappuccino'nun geri kalanıyla iyice karışacaktır.
Bir cappuccino genellikle bir espresso makinesi kullanılarak yapılır. Duble espresso fincanın dibine dökülür, ardından sütün espresso makinesinin buhar çubuğu kullanılarak ısıtılması ve tekstüre edilmesiyle hazırlanan benzer miktarda sıcak süt gelir. İçeceğin ilk üçte biri, aynı sütle yapılan sanatla süslenebilen veya basitçe tarçın veya kakao tozu serpilebilen süt köpüğünden oluşur.

İçindekiler
Espresso için

  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş koyu kavrulmuş kahve
  • 120 ml su
  • Köpüklü Süt İçin
  • 120 ml süt

Adım Adım Cappuccino Yapımı
1) Double Shot Espresso çekin
1. Malzemeleri toplayın.
2. Suyu espresso makinenizin kazanına koyun.
3. 2 yemek kaşığı (2 shot) çekilmiş kahveyi portafiltreye yerleştirin.
4. Bir tokmak kullanarak kahveyi sıkıştırın (basın). Zeminlerin sıkıca paketlendiğinden emin olmak için bunu 2 ila 3 kez yapın.
5. Portafiltreyi espresso makinenizin grup başlığına yerleştirin ve sağa çevirerek yerine kilitleyin.
6. Espresso makinenizle birlikte verilen bir bardak veya cam sürahiyi grup başlığının altına yerleştirin ve çekimi 23 ila 30 saniye veya 2 ons espresso elde edilene kadar çekin. Tipik olarak, bu işlemi başlatmak için bir kol, anahtar veya düğme vardır.
7. Atış çekildikten sonra sütü köpürtün.

2) Sütü Köpürtün
1. Sütü ya bir bardak ölçü kabına ya da küçük bir metal sürahiye koyun.
2. Buhar çubuğunu sütün olduğu kaba, sütün hemen altına sokun.
3. Buhar çubuğunu espresso makinenize takın. (Bunun için espresso makinenizin kılavuzunu okumanız gerekebilir, çünkü her espresso makinesi biraz farklıdır.)
4. Asanın ucunu kabın yan tarafına doğru tuttuğunuzdan emin olun. Bu sütle bir girdap oluşturacaktır.
5. Kabı yukarı, aşağı, daha yakına hareket ettirin, böylece buhar çubuğu havayı sütün içine katarak köpüğü oluşturur. Bunu yaparken baloncuklar küçülüp küçülmelidir.
6. Süt iki katına çıkana kadar köpürdüğünde, buhar çubuğunu kapatın.
7. Köpürdükten hemen sonra espressoyu köpürtülmüş sütle doldurun. İlk döküldüğünde, cappuccino yalnızca espresso ve köpüktür, ancak sıvı süt, kapuçino olarak bilinen (kabaca) eşit miktarda köpük, buğulanmış süt ve espressoyu oluşturmak için hızla köpükten ayrılır.

Green Brown’ın benzersiz kahve çekirdekleri ile yukarıdaki tarife göre yapacağınız mükemmel cappuccinonuzun tadını çıkarın.

Size ulaştırdığımız kahveler ile bugüne kadar

0

Kahve demlendi .

Copyright 2022 - greenbrown.com